HÍREK, AKTUALITÁSOK Blog

Szabó Zsuzsanna Klára igazságügyi szakértő szakmai pályáját 1999. évben kezdte a Vám- és Pénzügyőrségnél, mint hivatásos pénzügyőr, ezáltal nagymértékű és átfogó szakmai tapasztalattal rendelkezik a vámigazgatás és vámtanácsadás területén. 2006.…
Igazságügyi szakértő

Szabó Zsuzsanna Klára igazságügyi szakértő szakmai pályáját 1999. évben kezdte a Vám- és Pénzügyőrségnél, mint hivatásos pénzügyőr, ezáltal nagymértékű és átfogó szakmai tapasztalattal rendelkezik a vámigazgatás és vámtanácsadás területén. 2006. évben diplomázott a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, majd mérlegképes könyvelői, vámügyintézői, valamint pénzügyi és számviteli szakellenőri OKJ szakképesítéseket szerzett.

Igazságügyi vámszakértő

Szabó Zsuzsanna Klára

Kirendelése/Megbízása

Kirendelők lehetnek az igazságszolgáltatás és a bűnüldözés szervei.

A kirendelő végzésnek tartalmaznia kell a kirendelés tárgyát, a szakértő felé feltenni kívánt pontos kérdéseket, a szakértő rendelkezésére álló határidőt, háttér információkat vagy az iratbetekintésre szóló lehetőséget. A 3/1986 (II.21) IM rendelet szerinti szakértői óradíj: 4.000,- Ft.

Az igazságügyi szakértőt a hivatalos szervek kirendelésén túl, magánszemélyek, alapítvány, gazdálkodó szervezetek, ügyvédek is megbízhatják kompetenciába tartozó szakkérdés vizsgálatával. Ebben az esetben a szakértői díj a felek kölcsönös megállapodásán alapszik.

Megbízás esetén a megbízási szerződésben elsődlegesen szerepel a határidő, a megbízás tárgya és a tiszteletdíj összege. A szakértő a megbízás során minden vele közölt adatot, tényt szolgálati titokként köteles kezelni és harmadik fél részre nem adja ki.

 

Vissza a főoldalra!

Lezárt hozzászólások